Despre blog

Spre deosebire de alte bloguri acesta este unul pe care l-am creeat ca o desprindere din «Sticla de Lampã» pentru cã deja erau prea multe articole pe subiecte prea diferite pe acelaşi blog.

În plus, mã ajutã sã ţin ordine în multitudinea de lecturi şi liste de lecturi. De mult timp nu îmi mai place sã citesc aşa, pe sãrite, orice. Listele fãcute de alţii cred cã pot funcţiona pentru ei, dar pe mine nu mã intereseazã doar sã am o creştere ca şi culturã generalã, ci mã intereseazã ca urmãrind care sunt sectoarele în care nu mã descurc prea bine din lipsã de informaţii, sã compensec. Mã intereseazã armonia dezvoltãrii mele intelectuale. Ca idee generalã, secretul dezvoltãrii este sã nu ai ca scop dezvoltarea în sine, ci dezvoltarea spre o anumitã imagine.

Aşadar, îmi aleg cãrţile pe care le citesc dupã trei criterii:
a. Cãrţi care trateazã subiecte pe care nu le stãpânesc şi de care aş avea nevoie pentru ca sã cresc în armonie cu scopul lui Dumnezeu pentru viaţa mea.
b. Cãrţi care trateazã subiecte interesante în sine – acestea sunt „cãrţile dintre cãrţi”, cum îmi place mie sã le numesc.
c. Cãrţi pe care mi le recomandã cei ce ştiu criteriile a şi b şi care mã cunosc suficient de bine ca din exterior sã vadã ce îmi lipseşte şi sã îmi dea un imput valoros. Sunt 3 persoane în care am încredere în privinţa asta.
În rest, refuz politicos sã împrumut cãrţi.

Mai mult, nu îmi place sã împrumut cãrţi. Îmi place sã fur cãrţi din spaţiul free share, dar nu îmi place sã împrumut cãrţi de la alţii şi nici sã dau cu împrumutul. Oamenii nu mai au respect pentru cãrţi şi mi-am vãzut pierdute volume la care ţineam. Pentru mine cãrţile mele au o valoare în sine.

Nu sunt o fiinţã timoratã şi retrasã care citeşte non-stop, sunt doar o persoanã cu o pasiune pentru cãrţi care se bucurã de compania lor. Citesc suficient de repede pentru ca sã ajung la 25-30 de volume / an. Nu mi se pare exagerat de mult, nici exagerat de puţin. Cred cã e un echilibru în cifra aceasta.
Au fost ani la rând în care nu am putut sã citesc din cauza studiilor, dar acum recuperez.

Lecturã plãcutã.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s